Skip to main content

Συμμετοχή του Kέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης στο Panoptikon 13×13

13 Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τη Φωτογραφία 13 Πόλεις, 13 Φωτογραφικές Ενότητες και 13 Φωτογραφικές Ομάδες.

Η ART/IF/ACT διοργανώνει με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε. το φωτογραφικό – εκπαιδευτικό project PANOPTIKON 13X13, που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2011 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2012. Πρόκειται για ένα αποκεντρωτικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κεντρικό άξονα τη σύγχρονη φωτογραφία, που εξελίσσεται σε 13 αστικά κέντρα της ελληνικής περιφέρειας, καλύπτοντας και τα 9 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται μέσω 13 επιμορφωτικών σεμιναρίων θεωρητικού και δημιουργικού χαρακτήρα που προσφέρονται δωρεάν και βασίζονται σε 13 θεματικές έννοιες. Η δομή κάθε σεμιναρίου αποτελείται από τη σύλληψη, ανάπτυξη και οργάνωση μιας θεματικής ενότητας ως την υλοποίηση, παραγωγή και επικοινωνία της με το κοινό. Η βάση υποδοχής του προγράμματος αποτελείται από 13 φωτογραφικές ομάδες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίες συμμετέχουν με 13 φωτογράφους έκαστη και 13 εκπροσώπους της κάθε τοπικής κοινωνίας. Το δημιουργικό, φωτογραφικό μέρος του προγράμματος αναπτύσσεται πάνω σε τρεις άξονες: την ανάρτησή του σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους των 13 πόλεων, την παρουσίασή του στην ιστοσελίδα www. panoptikon13x13. com και την έκδοσή του σε συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα, καλύπτοντας τους βασικούς διαύλους επικοινωνίας ενός φωτογραφικού project.

Στόχοι του PANOPTIKON 13X13 είναι η προώθηση της σύγχρονης φωτογραφίας στα αστικά κέντρα της ελληνικής επαρχίας, η υποστήριξη των τοπικών φωτογραφικών φορέων, η σύνδεση του έργου των φωτογραφικών ομάδων με τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών τους, καθώς και η δημιουργία και οργάνωση μίας διαδικτυακής πλατφόρμας συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των συγκεκριμένων φωτογραφικών ομάδων. Οι στόχοι αυτοί εντάσσονται στο ευρύτερο project της ομάδας ART/IF/ACT, όπως εκφράζεται στους καταστατικούς της στόχους για ενημέρωση, εκπαίδευση και παράλληλες δράσεις/συνεργασίες στο χώρο της φωτογραφίας και των οπτικών τεχνών.

Το εκπαιδευτικό project θα πραγματοποιηθέι από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως την Κυρική 4 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Θεματική έννοια : Ταυτότητα
Συντονιστής : Λάμπρος Παπανικολάτος
Στο εκπαιδευτικό project συμμετέχουν τα μέλη του συλλόγου:

Φώτης Γεωργαντάς / Σάκης Γιαννακίδης / Μαρία Δασκαλάκη / Πάνος Δούκας / Νίκος Ζωάκης / Δέποινα Καμήλη / Βασίλης Καραφυλλίδης / Μαρία Κοσμίδου / Έλσα Ταχαή / Χριστίνα Φυδανάκη / Γιώργος Χατζηγεωργίου / Συμεών Χατζηλίδης / Ηλίας Χρυσάκης.

  • Δημιουργήθηκε στις