Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Μπουργιώτη

mpourgiotis kedifot

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Ηλία Μπουργιώτη με τίτλο “Το βλέμμα της αιωνιότητας” τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στις 19:30, στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Η έκθεση φωτογραφίας είναι ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Ο καταξιωμένος φωτογράφος, με πολλές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, έκανε την backstage φωτογράφιση των τριών τελευταίων ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου, μεταξύ των οποίων και της τελευταίας, ημιτελούς ταινίας Η άλλη θάλασσα. Με υλικό, κυρίως από την τελευταία αυτή ταινία, ο φωτογράφος προσπαθεί να αιχμαλωτίσει τη διαχρονικότητα της σκέψης και του έργου του μεγάλου σκηνοθέτη που ξαναέφερε τον σύγχρονο Ελληνικό πολιτισμό στο προσκήνιο παγκόσμια.

Την ίδια μέρα στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί και η προβολή του ντοκιμαντέρ “Filming Dreams” του σκηνοθέτη Ισίδωρου Λεοντή, ένα αποκαλυπτικό making of της ταινίας «Σκόνη του χρόνου».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου 2018. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ηλίας Μπουργιώτης

Ο Ηλίας Μπουργιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Μουσεία, Galleries, Φεστιβάλ Φωτογραφίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Φιλανδία, Ελβετία, Δανία, Σλοβακία, Κροατία, κ.α.). Φωτογραφίες του υπάρχουν στις συλλογές του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης , στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο Μουσείο Μπενάκη.

Ατομική Βιβλιογραφία: Αθέατη Ελλάδα, εκδόσεις Βιβλιοσυνεργατή, Αθήνα 1996 • Νεώριον-Ναυπηγεία Σύρου, εκδόσεις Κ.Ε.Κ. Νεωρίου Σύρου, Αθήνα 1997 • Ευρωπαϊκός Νότος, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2002 • Street Music, εκδόσεις Μοτίβο, Αθήνα 2004 • Street Food, εκδόσεις Μοτίβο, Αθήνα 2004 • Περίπατος στην Αθήνα, εκδόσεις Βέργας, Αθήνα 2004 • Spectators, εκδόσεις Greekworks.com, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 2006 • Athens Classic Marathon, εκδόσεις Τόπος Αθήνα 2010 • Το Βλέμμα της Αιωνιότητας, εκδόσεις Τόπος, Αθήνα 2015.

Περισσότερες πληροφορίες για τον φωτογράφο θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.iliasbourgiotis.com