Ροδόπη Rhodope

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, σε συνέχεια του διασυνοριακού project «Terra Thrakia» και με σκοπό την καλλιτεχνική εξέλιξη του, υλοποίησε το project “Ροδόπη” - “Rhodope”.

Στόχος η δημιουργία και έκδοση φωτογραφικού λευκώματος. Πριν όμως την έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος αποφασίστηκε το καλλιτεχνικό – φωτογραφικό έργο “Ροδόπη” να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό μέσα από μία έκθεση φωτογραφίας η οποία θα ταξιδέψει σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η θεματολόγια του φωτογραφικού έργου με τίτλο “Ροδόπη” - “Rhodope” είναι ευρεία με μοναδικό περιορισμό την γεωγραφική θέση των λήψεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός των ορίων της οροσειράς της Ροδόπης, σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το σύνολο του έργου απαρτίζεται από τοπία, πορτρέτα, αστικό τοπίο, φύση, κτηνοτροφία, ήθη – έθιμα, καθημερινή ζωή, νύχτα, διασκέδαση κλπ. Οι λόγοι που μας οδήγησαν να φωτογραφήσουμε την οροσειρά της Ροδόπης ήταν πολλοί. Πιο συγκεκριμένα η οροσειρά της Ροδόπης, βρίσκεται βόρεια των Νομών Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης και είναι φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας περιοχή όπου πραγματοποιήθηκαν οι φωτογραφίσεις.

H Φωτογραφική έκθεση με τίτλο “Ροδόπη” - “Rhodope”. Καλλιτεχνικό – φωτογραφικό έργο “Ροδόπη” το οποίο θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό μέσα από μία έκθεση φωτογραφίας η οποία θα ταξιδέψει σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα η έκθεση φωτογραφίας θα παρουσιαστεί στην Σαμοθράκη, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Καβάλα και στην Δράμα.

Σκοπός είναι, με το παρόν έργο να επιτευχθεί μια πιο συστηματική ανάδειξη και προβολή του φυσικού πλούτου της οροσειράς της Ροδόπης, των αξιοθέατων και των μνημείων, του πολιτισμού, της κουλτούρας και της ανθρωπογεωγραφίας μέσω της φωτογραφικής τέχνης.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Socials

© Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης. All rights reserved.