Παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου “Natural Presence” του Χάρη Κακαρούχα

haris_kakarouhas_natural_presence
Κατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
7 Δεκέμβριος 2019 19:00
Τόπος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης - Αίνου 46
Αλεξανδρούπολη 681 00, Ελλάδα

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης με χαρά σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου φωτογραφικού βιβλίου του Χάρη Κακαρούχα “Natural Presence” η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:00.

Ο φωτογράφος Χάρης Κακαρούχας θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο “Natural Presence” και θα συνομιλήσει με το κοινό. Στο βιβλίο του “Natural Presence” μας μυεί σ’ ένα ταξίδι αυτογνωσίας πέρα από τις κατασκευασμένες ταυτότητες της εποχής.

Το βιβλίο είναι μια συνολική δουλειά 15 ετών και παρουσιάζει την εσωτερική ουσία των ανθρώπων χωρίς να στέκεται στην εξωτερική τους ταυτότητα.

Ο Χάρης Κακαρούχας έγινε γνωστός με το βιβλίο «Suspended Time: A Cuban Portrait» (Apeiron Publications, 2003), για το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο Ευρωπαίων εκδοτών (European Publishers Award for photography, 2003) και το βραβείο «Μήλος» για το καλλιτεχνικό βιβλίο της χρονιάς στην Ελλάδα (2004).

Απόρροια της προσωπικής του αναζήτησης για την ανθρώπινη αλήθεια, το βιβλίο «Natural Presence» συνδέει τα πρόσωπα με τη φύση και τη φύση με τα πρόσωπα σε μια σχέση ουσιαστικής συνύπαρξης.

Σ’ αυτή τη φωτογραφική διαδρομή, η ησυχία και το μυστήριο των προσώπων αντικατοπτρίζουν μια «κατάσταση ύπαρξης», όπως επισημαίνει ο ίδιος, όπου σώμα και συναίσθημα συνδέονται πέρα από κάθε φιλοσοφική ιδέα ή εννοιολογική σύλληψη, ενώ το ανθρώπινο βλέμμα εκφράζει τη συνειδητοποιημένη εσωτερικότητα.

«Όσο πιο βαθιά πηγαίνουμε μέσα μας, τόσο έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον άλλο», λέει ο Χάρης Κακαρούχας στη συνομιλία του με τον κριτικό, συγγραφέα και επιμελητή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ηρακλή Παπαϊωάννου, η οποία δημοσιεύεται στο βιβλίο «Natural Presence».

Το βιβλίο «Natural Presence» αποτελεί το πρώτο εκδοτικό εγχείρημα της γκαλερί Luminous Eye.

 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • 7 Δεκέμβριος 2019 19:00

Υποστήριξη από iCagenda