Ο Χρήστος Μανουσάκης στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

christos_manousakis
Κατηγορία
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
Ημερομηνία
4 Μαϊος 2019 18:30
Τόπος
Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης - Μιαούλη 9
Αλεξανδρούπολη 681 00, Ελλάδα

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης έχει τη χαρά να υποδέχεται τον φωτογράφο Χρήστο Μανουσάκη. Ο φωτογράφος θα πραγματοποιήσει παρουσίαση της φωτογραφικής του δουλειάς, το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 στις 18:30 μμ, στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (Μιαούλη 9), στην Αλεξανδρούπολη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό για την τέχνη της φωτογραφίας και workshop με θέμα: Επεξεργασία φωτογραφιών στο Adobe® Lightroom.

Πληροφορίες για τον φωτογράφο:
Ο Χρήστος Μανουσάκης γεννήθηκε το 1963 στην Κρήτη. Από το 1987 είναι μόνιμος κάτοικος της Γερμανίας. Το 1989 ξεκίνησε τις σπουδές του στη φωτογραφία τις οποίες ολοκλήρωσε το 1993 στην Κολωνία.

Το 1993 άρχισε να εργάζεται ως freelancer φωτογράφος με κύριο αντικείμενο την διαφημιστική φωτογραφία. Παράλληλα ασχολήθηκε και εξειδικεύτηκε στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, στις τεχνικές σκοτεινού θαλάμου και στο ζωνικό σύστημα.

Έχει κάνει εκθέσεις φωτογραφίας σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολλά ελληνικά αλλά και διεθνή περιοδικά και βιβλία όπως: Contemporary German Mode Photography, Panther book, Image 96, Computer Photo, Schwartzweiss, Phototechnik international, Profoto Fine Art Photo, Phototype international, Darkroom and Camera UK, Photographos GR κ.α.

Είναι συνεργάτης του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος από το 1992 και ιδρυτικό μέλος του πλέον ιστορικού Gruppe V που βασικό στόχο του έχει την διάδοση της τεχνικής του ζωνικού συστήματος, αναλογικά αλλά και ψηφιακά. Έχει οργανώσει σεμινάρια, εκθέσεις και διαλέξεις πάνω στην ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Από το 2001 είναι τεχνικός συνεργάτης της εταιρείας Lenstrue και τακτικό μέλος της Ένωσης Φωτογράφων Γερμανίας ΒFF. Επίσης από το 2001 μέχρι σήμερα εξειδικεύεται στην ψηφιακή εκτύπωση ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Το τελευταίο επαγγελματικό του project έχει να κάνει με την φωτογράφηση μεγάλων συναυλιών, μουσικών, τραγουδιστών και γενικότερα με το χώρο της μουσικής.

Πληροφορίες για την εκδήλωση:
Ημερομηνία: Σάββατο 4 Μαΐου 2019
Ώρα έναρξης: 18:30 μμ
Τόπος Διεξαγωγής: Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (Μιαούλη 9, Αλεξανδρούπολη)
Είσοδος για μη μέλη: 10 ευρώ

 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • 4 Μαϊος 2019 18:30

Υποστήριξη από iCagenda