Skip to main content

Δράσεις

Ιούνιος 2010
Έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση του λευκώματος Colore Cubano πρώτη έκδοση του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης στο Art Gallery στην Αλεξανδρούπολη.

10 -12 Σεπτεμβρίου 2010
«Η Θράκη πατάει... Γκάζι». Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης συμμετέχει με έκθεση φωτογραφίας των μελών του στις εκδηλώσεις στο Γκάζι. Διοργάνωση: Δήμος Αθηναίων, Νομαρχία Έβρου, Νομαρχία Ξάνθης.

5-25 Νοεμβρίου 2010
Συμμετοχή των φωτογράφων του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, Θεοδόση Γιαννακίδη και Χρήστου Μυρογιάννη στην Έκθεση: «Αφιέρωμα στην Ίμβρο και Τένεδο», που διοργάνωσε το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη.

1-9 Αυγούστου 2011
Το Τρένο Πολιτισμού σταθμεύει στο σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης από 1 έως 9 Αυγούστου. Στο πρώτο βαγόνι του τρένου πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας των μελών του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης με θέμα: "Σιδηροδρομικοί Σταθμοί του Νομού Έβρου".

17 Δεκεμβρίου 2011 - 31 Ιανουαρίου 2012
Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» παρουσίασε την έκθεση φωτογραφίας «Πορτραίτα της Πόλης» του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης.

29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2012
Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων του Τοπικού Διαμερίσματος Μάκρης-Αλεξανδρούπολης παρουσίασε την έκθεση φωτογραφίας "Το Λιμανάκι Της Μάκρης - Χθες - Σήμερα - Αύριο". Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης συμμετείχε με φωτογραφίες των μελών του. Διοργάνωση: Ο.Λ.Α. και Δήμος Αλεξανδρούπολης.

12 Απριλίου 2014
Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του Μιχάλη Μπολιάκη με θέμα «Στην Πόλη» έκδοση του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης.

16-20 Μαρτίου 2014
Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας της Π.Ε. Έβρου διοργάνωσε εκδήλωση για την Γυναίκα και την επιχειρηματικότητα, στην Ορεστιάδα, με την υποστήριξη του Ελληνικού Προξενείου της Ανδριανούπολης. Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης συμμετέχει με την έκθεση των μελών του με θέμα «Γυναίκα».

28-29-30 Αυγούστου 2014
Συμμετοχή στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ομάδα UPLO με θέμα «Συνάντηση στον ΦλΟίΣβΟ!». Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης συμμετείχε με δικό του περίπτερο και παρουσίασε την φωτογραφική έκθεση με θέμα τη «Θάλασσα».

24 Απριλίου 2016
Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης συμμετείχε και στηρίξε τις δράσεις του Fashion Revolution 2016. Αποστολή του Fashion Revolution είναι να αλλάξει δραστικά ο τρόπος με τον οποίο η μόδα φτιάχνεται, παράγεται και καταναλώνεται και αυτό ξεκινά με την εξής απλή ερώτηση Who Made My Clothes? "Ποιος έφτιαξε τα ρούχα μου;" Από τις 18 μέχρι τις 24 Απριλίου 2016 αλλά και για όλο τον Απρίλιο, η ελληνική ομάδα του Fashion Revolution με μια σειρά δράσεων θα μας κάνει να αναρωτηθούμε #whomademyclothes? Στις δράσεις συμμετέιχαν η ομάδα του SOFFA – Κοινωνικού Εργοστασίου Μόδας Fashion Revolution, η Action Aid, η Fair Trade, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, η TOMS shoes, το ΡΟΜΑΝΤΣΟ, η Loscar, το What.Eve.Wears., οι Μικροί Γίγαντες, το Colibri Handmade, το Dress Me Up, το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, το Threads of Hope, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών International MBA και η The Nest Social Growth.

18 Ιουλίου 2016
To Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης διοργάνωσε ένα εργαστήρι φωτογραφίας για μικρούς "εξερευνητές". Στα πλαίσια του προγράμματος «Γίνε εξερευνητής του κόσμου – Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2016» την Δευτέρα 18 Ιουλίου, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης, μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ταξίδεψαν του μικρούς “εξερευνητές” στην τέχνη της φωτογραφίας μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και βιωματικές ασκήσεις.

4 & 11 Νοεμβρίου 2017
Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε εργαστήριο φωτογραφίας με τίτλο «Τι κρύβει το μαύρο κουτί;» για παιδιά 10-15 ετών. Μία βιωματική δράση η οποία συμπαρέσυρε τους μικρούς μαθητές στα μαγευτικά μονοπάτια της φωτογραφίας. Τα παιδιά έμαθαν πως μπορούν να κατασκευάσουν μια φωτογραφική μηχανή από ένα κουτί παπουτσιών (pinhole camera).

Το εργαστήρι περιλάμβανε:

  • Σύντομο θεωρητικό μέρος
  • Κατασκευή φωτογραφικής μηχανής
  • Λήψη φωτογραφιών με τα κουτιά-μηχανές που κατασκεύασαν τα παιδιά
  • Εμφάνιση φωτογραφιών σε σκοτεινό θάλαμο

29 Απριλίου 2018
Εθελοντική φωτογραφική κάλυψη του 3ου Διεθνούς Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA RUN

16 Νοεμβρίου 2018
Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος “Peru” του Μιχάλη Μπολιάκη

07 Δεκεμβρίου 2019
Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος “Natural Presence” του Χάρη Κακαρούχα

21 - 29 Δεκεμβρίου 2019
Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης συμμετείχε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Συνεχίζοντας την δημιουργική του πορεία, και έχοντας στόχο την προβολή, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της τέχνης και ειδικότερα της τέχνης της φωτογραφίας, σχεδίασε και υλοποίησε, φωτογραφικές δράσεις για παιδιά στο Πάρκο των Χριστουγέννων του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Οι δράσεις που υλοποίησε είναι:

  • Διαγωνισμός φωτογραφίας για παιδιά από 5 έως 12 ετών με χρήση φωτογραφικής μηχανής Polaroid.
  • Εκπαιδευτικό Φωτογραφικό Εργαστήριο “Τί κρύβει το μαύρο κουτί ;”
  • Camera Obscura

29 Ιανουαρίου 2023
Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης σε συνεργασία με την Canon Hellas διοργάνωσε μια διαφορετική, φωτογραφική βόλτα στην Αλεξανδρούπολη. Συμμετέχοντες ήταν τα μέλη και οι φίλοι του Κέντρου.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις φωτογραφικές μηχανές της σειράς Canon EOS R καθώς και πλήθος φακών RF.
Στην φωτογραφική βόλτα συμμετείχε και ο φωτογράφος άγριας ζωής - Canon Photographer Χρήστος Βλάχος, ο οποίος μύησε τους συμμετέχοντες στη φωτογραφία άγριας ζωής.

08 Ιουλίου 2023
Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος "ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά Δεκαπέντε φωτογράφοι" των μελών: Νίκος Ανδρεαδάκης, Στράτος Βλασακίδης, Γιάννης Γκόγκος, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Σωτήρης Ζωάκης, Γιάννης Καλτσεράς, Χρήστος Μαλτέζος, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Κατερίνα Παπαπαναγιώτου, Άννα Παρασκευίδου, Γιούλα Πάτση, Ανέζα Σπανοπούλου, Συμεών Χατζηλίδης, στην Αλεξανδρούπολη.