Παρουσίαση του Ανδρέα Σχοινά

andreas sxoinas

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης υποδέχεται τον φωτογράφο Ανδρέα Σχοινά, ο οποίος θα παρουσιάσει την δουλειά του.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (Μιαούλη 9), το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 20:00, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον φωτογράφο για την τέχνη της φωτογραφίας.

Πληροφορίες για τον Φωτογράφο:
Ο Ανδρέας Σχοινάς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950.

Σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο και εργάστηκε επί αρκετά χρόνια σε αρχιτεκτονικό γραφείο ως σχεδιαστής. Από το 1987 μέχρι το 1990 εργάστηκε στο κατάστημα φωτογραφικών ειδών «Φωτοχώρος» και έκτοτε μέχρι και σήμερα εργάζεται ως φωτογράφος γάμων και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων. Είναι μέλος του «Φωτογραφικού Κύκλου» από την ίδρυσή του (1988) και έκτοτε μέχρι και σήμερα μέλος του ∆ιοικητικού Συμβουλίου του.

Πήρε μέρος σε περισσότερες από είκοσι ομαδικές εκθέσεις του «Φωτογραφικού Κύκλου» σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα εξέθεσε τη δουλειά του σε πολλές ατομικές (Φωτοχώρος, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Ελληνογερμανική Σχολή Αθηνών, Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς και αλλού).

Εξέδωσε φωτογραφίες του σε τρία ατομικά λευκώματα («Γειτονιά», 1992, Εκδόσεις Φωτοχώρος - «Ημέρα γάμου», 1998, Εκδόσεις Φωτοχώρος - «Το Γιαπί», 2000, Ελληνογερμανική Σχολή) και συμμετείχε στις τρεις ομαδικές εκδόσεις του «Φωτογραφικού Κύκλου», («Φωτογραφικός Κύκλος», 1988 Εκδόσεις Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας - «Φωτογραφικός Κύκλος», 1988, Εκδόσεις Γνώση - «Φωτογραφικός Κύκλος 1988-2014», 2014, Εκδόσεις Φωτοχώρος)