Ο Ζήσης Καρδιανός στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

kedifot yannis karpouzis

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης έχει τη χαρά να υποδέχεται τον φωτογράφο Ζήση Καρδιανό. Ο φωτογράφος θα πραγματοποιήσει παρουσίαση της φωτογραφικής του δουλειάς, την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 στις 20:00μμ, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Cisco WebEx στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης.

Πληροφορίες για τον Φωτογράφο:

Ο Ζήσης Καρδιανός γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το 1962 όπου συνεχίζει να μένει και να εργάζεται. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία από το 1985 και την ίδια χρονιά άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στην σχολή Focus. Μοιράζει το πάθος του για την φωτογραφία ανάμεσα στην δημιουργία ατομικών φωτογραφικών εργασιών, στην έκδοση βιβλίων και περιοδικών και στο χτίσιμο της προσωπικής του συλλογής σπάνιων φωτογραφικών βιβλίων. Για τον τρόπο δουλειάς του λέει: "Αναζητώ τα θέματά και την έμπνευσή μου, κινούμενος σαν περίεργος παρατηρητής στην δημόσια σφαίρα. Το ευρύτερο πεδίο ενδιαφέροντος μου είναι το κοινωνικό τοπίο, εστιάζω όμως περισσότερο σε αυθόρμητες ανθρώπινες καταστάσεις και στην καταγραφή του αστικού περιβάλλοντος αποφεύγοντας την εξιδανίκευση του."

To 2012 δημοσίευσε το λεύκωμα "A sense of place" και συμμετείχε με ατομική έκθεση στο φεστιβάλ φωτογραφίας της Αθήνας με την σειρά "Off season". Από τότε συμμετέχει τακτικά σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό, φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εξώφυλλα βιβλίων. Το 2017 δημοσίευσε το δεύτερο βιβλίο του "In Limbo" και την ίδια χρονιά ήταν επίσημος προσκεκλημένος του "FotoArt Festival" στο Bielsko της Πολωνίας με μεγάλη ατομική έκθεση προερχόμενη από το ίδιο βιβλίο. Πρόσφατα το "In Limbo" κέρδισε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Trieste Photo Days και επανεκδόθηκε αναθεωρημένο από τον Ιταλικό εκδοτικό οίκο DotArtPublishing. Είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς φωτογραφικής ομάδας "Burn My Eye" Collective και συνεργάτης του πρακτορείου "Millennium Images".

Instagram:https://www.instagram.com/zisiskardianos/

Πληροφορίες για την εκδήλωση:
Ημερομηνία: Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020
Ώρα έναρξης: 20:00 μμ
Tηλεδιάσκεψη μέσω Cisco WebEx, Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης