Η Σοφία Τολίκα στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

kedifot tolika 08 03 2021

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, την Δεύτερα 8 Μαρτίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιέρωσε την διαδικτυακή συνάντηση των μελών, στις γυναίκες και ειδικότερα στις γυναίκες φωτογράφους. Με αφορμή την ημέρα καλεσμένη του Κέντρου ήταν η φωτογράφος Σοφία Τολίκα.

Η φωτογράφος, πραγματοποίησε παρουσίαση της φωτογραφικής της δουλειάς και στην συνέχεια συζήτησε με τα μέλη του Κέντρου για την Τέχνη της Φωτογραφίας.

Η Σοφία Τολίκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Α.Π.Θ., φωτογραφία στο Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P. και αισθητική αγωγή (μεταπτυχιακό) στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ.. Ασχολείται ενεργά με τη φωτογραφία από το 2005. Το 2013 απέσπασε στις Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων το Βραβείο Νέων Ελλήνων Φωτογράφων για την φωτογραφική της σειρά “Homes Sweet Homes”.

Έχει αυτο-εκδόσει δύο φωτογραφικά βιβλία, συλλέγει ήχους, ενώ παράλληλα διερευνά τη σχέση της εικόνας με την κίνηση μέσα από βίντεο μικρής ή πολύ μικρής χρονικής διάρκειας. Έχει παρουσιάσει ατομικές και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και εργαστήρια. Φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία και καταλόγους.

Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα για τη φωτογράφο: www.sophiatolika.gr