Skip to main content

«Απρόσμενη Συνάντηση»: Μια φωτογραφική γέφυρα ανάμεσα στην Κορέα και την Ελλάδα στην Αλεξανδρούπολη

kedifot greece korea opening 06 07 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης η έναρξη της έκθεσης φωτογραφίας «Απρόσμενη Συνάντηση», μιας ξεχωριστής πολιτιστικής δράσης που φέρνει σε διάλογο φωτογράφους από τη Νότια Κορέα και την Ελλάδα.

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης είχε τη χαρά να υποδεχθεί στην Αλεξανδρούπολη φιλοξενούμενους φωτογράφους από τη Νότια Κορέα, μέλη του Art & Culture Korea Association, οι οποίοι παρουσίασαν το φωτογραφικό τους έργο και συμμετείχαν σε μια ουσιαστική συνάντηση πολιτισμών, εικόνων και καλλιτεχνικών διαδρομών.

Η έκθεση «Απρόσμενη Συνάντηση» αποτυπώνει ακριβώς αυτή τη μετάβαση: από την εικόνα στην παρουσία, από την καλλιτεχνική γνωριμία στον ουσιαστικό διάλογο, από την απόσταση στη σύνδεση. Δεν πρόκειται απλώς για μια έκθεση φωτογραφίας, αλλά για έναν ανοιχτό χώρο πολιτιστικής ανταλλαγής ανάμεσα στην Κορέα και την Ελλάδα.

Μέσα από τη φωτογραφία, διαφορετικές ματιές, κουλτούρες και προσωπικές διαδρομές συναντιούνται σε έναν κοινό τόπο έκφρασης. Η τέχνη γίνεται γλώσσα επικοινωνίας, ικανή να υπερβεί σύνορα, αποστάσεις και διαφορετικές αφετηρίες, δημιουργώντας νέες σχέσεις και προοπτικές συνεργασίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι Γιάννης Γκόγκος, Γιάννης Καλτσεράς, Γιάννης Μπουλταδάκης, Candy Kwon, Choi Youngkwi, Jung Okyoung, Kwak Poungyoung και Shin Eunju.

Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, Χρήστος Γκουγκουλάκης, τιμώντας με την παρουσία του τη διοργάνωση και τη διεθνή πολιτιστική συνεργασία που αναπτύσσεται μέσα από αυτήν.

Η «Απρόσμενη Συνάντηση» δεν παρουσιάζεται ως το τέλος μιας διαδρομής, αλλά ως η αρχή μιας νέας φιλίας, ενός καλλιτεχνικού διαλόγου και μελλοντικών ανταλλαγών ανάμεσα σε φωτογράφους από την Κορέα και την Ελλάδα.

Η έκθεση λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι η τέχνη έχει τη δύναμη να μικραίνει τις αποστάσεις, να ανοίγει συνομιλίες και να φέρνει κοντά ανθρώπους που μέχρι χθες γνωρίζονταν μόνο μέσα από τις εικόνες τους.

Χώρος: Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Διάρκεια: 6–11 Ιουλίου 2026
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο, 10:30–14:30

01 Greece Korea Alexpolis.jpg
02 Greece Korea Alexpolis.jpg
03 Greece Korea Alexpolis.jpg
04 Greece Korea Alexpolis.jpg
05 Greece Korea Alexpolis.jpg
06 Greece Korea Alexpolis.jpg
07 Greece Korea Alexpolis.jpg
08 Greece Korea Alexpolis.jpg
09 Greece Korea Alexpolis.jpg
10 Greece Korea Alexpolis.jpg
11 Greece Korea Alexpolis.jpg
12 Greece Korea Alexpolis.jpg
13 Greece Korea Alexpolis.jpg
14 Greece Korea Alexpolis.jpg
15 Greece Korea Alexpolis.jpg

  • Δημιουργήθηκε στις
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Socials

© Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος, όλα τα δικαιώματα προστατεύονται.